Meny Stäng

Sängar

Om du vill skaffa den bästa sängen till det bästa möjliga priset har vi några bra tips att dela med oss av. Dessa är:

Bestäm dig för hurdan säng du behöver

Är det så att du mest vill att sängen ska vara så snygg som möjligt? En skön kontinentalsäng är ett populärt val hos många (Besök kontinentalsängar.com). Eller har du kanske någon form av specialbehov, som t.ex. att det är svårt för dig att ta dig i och ur sängen? Eller är det kanske så att du har ett ganska litet hem eller ett hem där du har begränsat med förvaringsutrymme och därför behöver inbyggd förvaring i sängen? Genom att bestämma dig för vad det är som är viktigt för just dig blir valet lättare och du kan gallra bort många alternativ som inte stämmer in på detta väldigt snabbt.

Mät alltid platsen där du vill ställa sängen

Även om du kanske tror att du vet precis hur mycket utrymme du har över är det vettigt att göra detta för bara några centimeter hit eller dit kan göra stor skillnad för hur användbar och bekväm sängen kommer att vara, och hur väl den kommer att passa in på den plats där den ställs .

Köp alltid säng och madrass samtidigt om möjligt

För en bra säng är inget utan en bra madrass och alla sängar och madrasser passar inte ihop av olika skäl. För att helheten ska bli så bra som möjligt är det därför alltid att rekommendera att man köper båda delarna samtidigt om det alls är möjligt. Att välja rätt madrass är förstås en hel vetenskap i sig självt, så vi ska inte gå in allt för mycket på detta här, men vi rekommenderar dig verkligen att ta båda delarna på lika stort allvar.

Köp säng tillsammans med din partner om du har en

Då olika individer har olika smak gällande många saker som har med en säng att göra. Eftersom ni båda ska sova i sängen är det därför viktigt att båda får säga sitt och kan bli nöjda.

Titta inte bara på priset

Ens om du har en väldigt liten budget för ditt inköp och detta därför känns lockande. Kvaliteten på ramsängen, dess konstruktion och materialet den är tillverkad av är nämligen det viktigaste för att din säng ska hålla så länge som möjligt. Gör du bra val gällande detta kan du nämligen ha sängen betydligt längre utan problem, vilket givetvis är att föredra.

Håll utkik efter reor och specialerbjudanden eller shoppa på nätet om du vill komma billigt undan

Detta är ett betydligt bättre alternativ än att köpa en juniorsäng av tveksam kvalitet, för det går ofta att komma relativt billigt undan om man bara har tålamod och kan vänta in ett bra erbjudande eller leta runt i flera nätbutiker tills man hittar det mest prisvärda alternativet. Det är inte ett måste att spendera massvis med pengar på en säng, men se till så att du är sparsam på rätt sätt, helt enkelt!